Christoffel Columbus

Christoffel Columbus

Christoffel Columbus was je zoals je wel weet de ontdekker van Amerika. Hij dacht dat hij in India was aangekomen en noemde de mensen daar indianen. Dat hij eigenlijk in Amerika was geweest ontdekte men pas vele jaren later. Maar was Christoffel Columbus ook echt de eerste Europeaan die er voet aan land zette? Je ontdekt het in dit artikel!

Christoffel Columbus:
De meeste mensen denken dat Christoffel Columbus de eerste Europeaan was die voet zette op het continent Amerika, maar is dat ook echt zo ? Wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat niet Christoffel Columbus eerst was maar dat de Vikings hem voor waren die reisden namelijk rond 15 de- 16 de eeuw rond op het noordelijke halfrond. Zij kwamen Amerika in langs Canada. 

Vikings:
De Vikings reisden in die tijd van Europa naar Groenland en van Groenland naar Amerika(Canada). Maar dat deden ze voornamelijk om buit te maken en omdat hun eten in Europa op begon te geraken. Vikings worden in films dan ook voorgesteld als een bende rovers die van niks schrik hebben, en toch waren die stoere mannen ook bangeriken, want ze hadden schrik dat de hemel op hun hoofd ging vallen. (daarom wordt een Viking voorgesteld met een hoedje)

Share on Google Plus

About Vince Coppens

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 reacties: