Les 1: Flikkerend lichtje in Arduino

Programmeren in Arduino

Wil je graag eens een lichtje laten flikkeren met je zelfgeschreven programmeertaal? Dat kan met een programmeertaal voor kinderen en met een Arduino!

In dit artikel geef ik een eerste lesje programmeren in Arduino. Als je geen Arduino hebt moet je op het internet maar eens zoeken naar "Arduino simulators", en de eerste website openen. Als je wel een Arduino hebt open je het Arduino programma. Sluit je Arduino wel nog niet aan op je computer, maar maak eerst je programma en circuitje op het breadbord! Ik ga beginnen met het circuitje uit te leggen.


STAP 1) maak een kabeltje van de "GND" (min) op het Arduinobordje naar de min op het breadbord

STAP 2) maak een kabeltje van 13 naar ergens op het bordje


STAP 3) plaats een lampje op het bord, maar zie dat kabeltje 13 aan het lange einde van het lampje 
zit            
STAP 4) maak een weerstand met de kleuren rood, rood, bruin goud vast op het bordje van het korte eindje van het lichtje naar de min op het breadbord

Voila, het circuit is klaar nu ga ik nog vertellen hoe de elektriciteit loopt!
Volg de pijltjes en kom te weten hoe de elektriciteit loopt!




Dan volgt nu de uitleg over de Arduino programmeertaal !

Ons Arduino programma bestaat uit een void setup ( die bekijkt hij 1 maal), en het tweede deel bestaat uit een void loop (die blijft hij oneindig veel keer herhalen). Voor verdere uitleg moet je de afbeelding bekijken.



 Sluit nu de Arduino aan de computer en klik op het pijltje.
Voila, klaar!!!


Share on Google Plus

About Vince Coppens

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 reacties:

Een reactie posten